Merab söker avfallsstrateg

Vill du i rollen som avfallsstrateg aktivt bidra till att skapa ett mer hållbart samhälle? Då har vi på MERAB ett spännande uppdrag åt dig.

Just nu pågår det ett spännande utvecklings- och förbättringsarbete inom en rad områden på MERAB. Vi behöver därför förstärka med en strateg inom insamlingsområdet till vårt huvudkontor i Eslöv. Som avfallsstrateg kommer du att bli en nyckelperson inom den fortsatta utvecklingen av MERAB.

Beskrivning av arbetsuppgifterna

Insamlingsenheten på MERAB ansvarar för att säkerställa insamling av hushållsavfall i våra ägarkommuner. Från 2024 innebär det även ett utökat ansvar för insamling av förpackningar. Ansvaret innebär att bland annat säkerställa att avfallshämtning kan ske med goda förutsättningar på ett miljö- och kostnadseffektivt sätt.

I rollen som avfallsstrateg samverkar du med våra kunder, entreprenörer och ägarkommunernas representanter samt självklart med dina kollegor och branschkollegor.

Våra övergripande mål är att minska avfallsmängderna och att avgifta kretsloppet. Dessutom ska vi öka utsortering, återbruk och materialåtervinning samt hitta avsättning för nya fraktioner. Du kommer att ha en betydelsefull roll i detta arbete. För att vi ska kunna nå våra mål behöver vi våga tänka utanför boxen samt arbeta strukturerat med att planera, genomföra, utvärdera och presentera resultatet av vårt arbete så att vi får både ägarkommunerna och kunderna med oss i arbetet för ett mer hållbart samhälle.

Som vår avfallsstrateg kommer du att ta fram olika strategiska beslutsunderlag till ledning och styrelse. Du kommer även att genomföra utredningar samt leda och delta i olika utvecklingsprojekt.

Några exempel på arbetsuppgifter:

 • Ansvara för avfallsplaneprocessen, det vill säga ta fram beslutsunderlag i samråd med ägarkommunernas representanter för avfallsplan och renhållningsordning.
 • Hantera plan- och bygglovshandlingar gentemot kommunerna för att säkerställa korrekt avfallshantering och avfallshämtning.
 • Utföra besiktningar och ta fram förslag på lösningar för befintliga och nya hämtställen.
 • Drift av återvinningsstationer.
 • Genomföra utredningar inför förändringar av det kommunala ansvaret.

Rollen som avfallsstrateg på MERAB innebär arbete med såväl operativa som strategiska frågor.

Avfallsbranschen är samhällsviktig, komplex och full av nya spännande utmaningar för att skapa ett hållbart samhälle. I ditt arbete är du med och bidrar till MERAB:s vision ”Tillsammans för en hållbar framtid”.

Vi erbjuder

Hos oss får du ett spännande och omväxlande arbete som handlar om att utveckla vår insamlingsverksamhet. Det här är delvis en ny roll så det finns stora möjligheter för dig att påverka innehåll och utformning av tjänsten.

Det pågår ett spännande och utvecklande förändringsarbete på MERAB och vi vill gärna ha dig med på den fortsatta resan. MERAB är en liten organisation, vilket medför att det är nära från beslut till handling samt en stor bredd i arbetsuppgifterna.

Självklart har vi bland annat friskvårdsförmåner och möjlighet till distansarbete på deltid.

På MERAB erbjuder vi en inkluderande arbetsmiljö och stora möjligheter att påverka och göra skillnad – på riktigt. Vill du bli en av oss?

Erfarenhet som vi efterfrågar

För att du ska lyckas och trivas i rollen som avfallsstrateg hos oss, tror vi därför att du har några års erfarenhet från miljö- och avfallsområdet. Självklart har du god förståelse för hur branschen fungerar. I grunden har du universitets- eller högskoleutbildning inom teknik eller miljö eller annan utbildning som vi finner relevant för den här rollen.

Utöver ovan behöver du även ha följande erfarenhet:

 • Goda IT-kunskaper (Office 365, affärssystem)
 • Mycket god kommunikativ förmåga i svenska i tal och skrift
 • B-körkort är ett krav då vi har verksamhet på flera olika platser

Meriterande är erfarenhet av:

 • Upphandlingar och avtalsuppföljningar
 • Området bygg- och detaljplaner.
 • Kommunal verksamhet

Dina personliga egenskaper

Som person är du ansvarstagande, självgående och prestigelös. Du har ett flexibelt mindset vilket gör det lätt för dig att samarbeta och skapa goda relationer med din omgivning. Vidare är du en strukturerad och systematisk person. Du är uppmärksam på detaljer samtidigt som du kan se helheten. Du besitter en mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Sist men inte minst så har du ett stort engagemang för miljö och hållbarhetsfrågor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och profil till den här tjänsten.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Kollega och du är välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Johan Spjuth på 0733- 67 06 60 vid frågor. Sista ansökningsdag är den 11 augusti, men ansök snarast då urval sker löpande. Intervjuskedet kommer att påbörjas med start någon vecka in i augusti efter semesterperioden.

Varmt välkommen med din ansökan via den här länken!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of merab.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window