Driftchef

Driftchef

Mellanskånes Renhållningsaktiebolag, MERAB, är ett kommunalt avfallsbolag, som ägs av kommunerna Eslöv, Hörby och Höör. Bolaget ansvarar för avfallshanteringen i ägarkommunerna och verksamheten omfattar insamling och behandling av hushållsavfall och verksamhetsavfall. MERAB ansvarar även för driften av Rönneholms avfallsanläggning och 6 stycken återvinningscentraler. Bolaget har ett trettiotal medarbetare och omsätter ca 100 miljoner kronor per år.

Vår nuvarande driftchef går vidare till en annan roll i bolaget och vi säker därför en ersättare

Det pågår ett spännande utvecklings- och förbättringsarbete inom en rad områden på MERAB och som driftchef blir du en nyckelperson i det fortsatta arbetet. Arbetsuppgifterna som driftchef är både av strategisk och operativ karaktär och det är viktigt att du har förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv. Du kommer att vara delaktig i arbetet med att bygga struktur och skapa ledningssystem.

Vi står inför en kommande utveckling av avfallsanläggningen och verksamheten, där du får stor möjlighet att påverka vägen framåt genom att komma med förslag på hur vi kan effektivisera och optimera. För att trivas i rollen är det en förutsättning att du har erfarenhet av förändringsledning och att du finner det stimulerande och utvecklande att arbeta i en verksamhet som förändras över tid. Det är också viktigt att du har förmågan att få medarbetarna med dig.

Vi erbjuder en ansvarsfull befattning med hög grad av självständighet och din personlighet är av största vikt för oss. Avfallsbranschen är komplex och full av utmaningar. Att du är ansvarstagande och självgående samt har lätt för att samarbeta och kommunicera med kollegor och medarbetare är viktigt för att lyckas i din roll.

Arbetsbeskrivning

  • Ansvara för driften av Rönneholms avfallsanläggning
  • Arbetsleda driftpersonal
  • Övergripande ansvar för in- och utvägningar samt bedömning och kontroll av avfall så att gällande tillstånd och villkor följs
  • Säkerställa att gällande lagar och föreskrifter efterlevs i verksamheten
  • Säkerställa att det finns uppdaterade rutiner och instruktioner för verksamheten
  • Genomföra upphandlingar
  • Avsättning av material
  • Medverka i projekt och utredningar, till exempel gällande sluttäckning av deponier, lakvattenhantering, deponigas.
  • Ingå i skyddskommittén
  • Ingå i ledningsgruppen

Befattningen omfattar budget-, resultat- och personalansvar samt delegerade uppgifter gällande arbetsmiljö och miljö. Framöver kommer det också att ingå uppgifter som ställföreträdande gasföreståndare och brandskyddsansvarig.

Till din hjälp har du en mycket erfaren driftledare som även ansvarar för MERAB:s transportverksamhet. Tillsammans delar ni på personalansvaret för 12 personer.

Din profil:

Du har högskoleutbildning inom teknik, miljö eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant. Vi förutsätter att du har flerårig erfarenhet av att arbeta som chef och att du är redo att ta nästa steg. Det är meriterande om du har arbetat inom miljö- och avfallsområdet eller transport- och logistikbranschen. B-körkort är ett krav då vi har verksamhet på flera olika platser.

För att trivas i rollen ser vi att du är trygg både som person och som ledare. Vi ställer höga krav på engagemang och på en välutvecklad samarbetsförmåga. Du är strukturerad, lyhörd samt har en mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Du trivs med att ta ansvar och har förmåga att fatta beslut och att kommunicera dessa tydligt. Vidare är det viktigt att du är utvecklingsorienterad och bra på att se möjligheter.

För att lyckas i din roll som ledare hos oss är det en förutsättning att du är prestigelös och att du är duktig på att skapa och vårda goda relationer.

MERAB är en liten organisation, vilket medför att det är en stor bredd i arbetsuppgifterna. Därför behöver du ha en välutvecklad förmåga att hantera många saker samtidigt och klara av att fokusera och prioritera rätt saker vid rätt tillfälle.

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning, eventuellt kan provanställning bli aktuellt.

Huvudsaklig placeringsort: Arbetstiden fördelas mellan MERAB:s kontor och avfallsanläggningarna.

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Frågor?

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vd Åsa Winkler via mail asa.winkler@merab.se.

Ansökan

Låter detta intressant?

Sänd din ansökan innehållande CV och personligt brev i ett mejl till hr@merab.se. Märk mejlet med ”Ansökan Driftchef”. Vi tillämpar löpande urval.

MERAB strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

I denna rekrytering har vi redan tagit ställning till olika rekryteringskanaler varför vi undanber oss kontakt i detta avseende.

Vi avser att kalla till intervju efter sommaren. För oss är det viktigt att det blir rätt för alla parter och processen får därför ta den tid som behövs.

Välkommen med din ansökan!