Driftledare för MERAB:s återvinningscentraler

Driftledare för MERAB:s återvinningscentraler

Mellanskånes Renhållningsaktiebolag, MERAB, är ett kommunalt avfallsbolag, som ägs av kommunerna Eslöv, Hörby och Höör. Bolaget ansvarar för avfallshanteringen i ägarkommunerna och verksamheten omfattar insamling och behandling av hushållsavfall och verksamhetsavfall. MERAB ansvarar även för driften av en avfallsanläggning och 6 stycken återvinningscentraler. Bolaget har ett trettiotal medarbetare och omsätter ca 100 miljoner kronor per år.

Nu kompletterar vi vårt team med en nyinrättad tjänst som driftledare för MERAB:s återvinningscentraler

Det pågår ett spännande utvecklings- och förbättringsarbete inom en rad områden på MERAB och som driftledare för återvinningscentralerna blir du en nyckelperson i det fortsatta arbetet. Arbetsuppgifterna som driftledare är både av strategisk och operativ karaktär.

Vi står inför en kommande utveckling och modernisering av våra återvinningscentraler och som driftledare förväntas du leda det här arbetet utifrån de beslut som fattas på den politiska nivån. Du kommer in i ett tidigt skede och får börja med att utreda förutsättningarna för att införa passersystem. Därefter blir det din uppgift att förverkliga det. Till din hjälp har du 15 erfarna hel- och deltidsanställda medarbetare som arbetar ute på återvinningscentralerna.

Vi erbjuder en ansvarsfull befattning med hög grad av självständighet och din personlighet är av största vikt för oss. Avfallsbranschen är komplex och full av utmaningar. För att trivas i rollen är det en förutsättning att du finner det stimulerande och utvecklande att arbeta i en verksamhet som förändras över tid. Att du är ansvarstagande och självgående samt har lätt för att samarbeta och kommunicera med kollegor och medarbetare är viktigt för att lyckas i din roll.

Arbetsbeskrivning

  • Ansvara för driften av MERAB:s återvinningscentraler
  • Arbetsleda medarbetare på återvinningscentralerna
  • Schemaläggning och bemanning
  • Säkerställa att gällande lagar och föreskrifter efterlevs i verksamheten
  • Säkerställa att det finns uppdaterade rutiner och instruktioner för verksamheten
  • Samordningsansvar för inhyrd personal och entreprenörer
  • Medverka i projekt och utredningar
  • Ingå i skyddskommittén

Befattningen omfattar budget-, resultat- och personalansvar samt delegerade uppgifter gällande arbetsmiljö och miljö. Du kommer att ha personalansvar för ca 15 personer. Till din hjälp har du en mycket erfaren kollega som även ansvarar för MERAB:s transportverksamhet.

Din profil:

Du har högskoleutbildning inom teknik eller miljö eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant och dessutom flerårig erfarenhet av att arbeta som chef och ledare. Det är meriterande om du har arbetat inom miljö- och avfallsområdet alternativt med projektledning. B-körkort är ett krav då vi har verksamhet på flera olika platser.

För att trivas i rollen ser vi att du är trygg både som person och som ledare. Vi ställer höga krav på engagemang och på en välutvecklad samarbetsförmåga. Du är strukturerad, lyhörd samt har en mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift på svenska. Det är en fördel om du även behärskar engelska. Du trivs med att ta ansvar och har förmåga att fatta beslut och att kommunicera dessa tydligt. Vidare är det viktigt att du är utvecklingsorienterad och bra på att se möjligheter.

För att lyckas i din roll som ledare hos oss är det en förutsättning att du är prestigelös och att du är duktig på att skapa och vårda goda relationer.

MERAB är en liten organisation, vilket medför att det är en stor bredd i arbetsuppgifterna. Därför behöver du ha en välutvecklad förmåga att hantera flera saker samtidigt och klara av att fokusera och prioritera rätt.

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning, eventuellt kan provanställning bli aktuellt.

Huvudsaklig placeringsort: Arbetstiden fördelas mellan MERAB:s kontor och återvinningscentralerna.

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Frågor?

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vd Åsa Winkler via mail asa.winkler@merab.se.

Ansökan

Låter detta intressant?

Sänd din ansökan innehållande CV och personligt brev i ett mejl till hr@merab.se. Märk mejlet med ”Ansökan Driftledare ÅVC”. Vi tillämpar löpande urval.

MERAB strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

I denna rekrytering har vi redan tagit ställning till olika rekryteringskanaler varför vi undanber oss kontakt i detta avseende.

Vi avser att kalla till intervju efter sommaren. För oss är det viktigt att det blir rätt för alla parter och processen får därför ta den tid som behövs.

Välkommen med din ansökan!