Frys in mat

Frys in mat

Här är några sätt att förhindra att mat blir slängd: Frysa in maten innan den blir dålig. Om du fryser in frukt kan du göra glass på den!

När du fryser in mat, tänk på följande:

  • Frys in mat som du vet att du inte kommer att äta innan den blir dålig.
  • Fryst frukt kan användas för att göra smoothies.
  • Om du har överbliven smoothie kan du frysa in den och göra glass av den.
  • Riv ner och frys in de sista bitarna av osten.
  • Många livsmedel, som mjölk, fetaost, grädde och smör, kan frysa in utan problem.
  • Vissa flytande livsmedel, som pesto eller vin, kan frysa in i isformar. Du kan sedan använda dem i grytor eller såser.
  • Om du är osäker på om du kommer att hinna äta upp en matlåda, kan du lägga den i frysen.
  • Märk maten

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of merab.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window