Kompostjord

Kompostjord

Rädisor i jordenMERABs kompostjord är tillverkad av sorterad trädgårdsavfall som samlats in från Eslöv, Höör och Hörby kommuner.

Vi har ännu inte fått analysresultaten för kompostjorden och vi kan inte leverera jord innan vi fått dem. Vi hoppas att de ska komma nu i dagarna.

Kompostjorden säljs i år via återförsäljare (gäller ekipage under 3,5 ton)

Kompostjorden  säljs i år via återförsäljare på försök.

Det gäller privatpersoner/företag som hämtar kompostjorden med ekipage under 3,5 ton. Hur mycket kompostjorden som säljs via våra återförsäljare kostar tar ni reda på hos Kvist och Knast samt Dagsbergs Grus & Stenbutik.

Återförsäljare Höörs kommun Återförsäljare Eslövs kommun

Kvist och Knast

Terminalvägen 6

Tfn 0413-202 33

www.stenogrus.se

Dagsbergs Grus & Stenbutik

Åkerivägen 5

Tfn 0413-14856

www.dagsbergsmarksten.se

Öppettider Öppettider

Mån – Fre   08.30 – 17.30

Lördag         09.00 – 13.00

Söndag        10.00 – 13.00

Mån – Fre     07.00-16.00

Lunchstängt 12.00-12.45

Lördag           09.00-13.00

Hittills har vi inte hittat någon som vill sälja kompostjord i Hörby. Kunderna hänvisas därför i nuläget till Höör och Eslövs återförsäljare.

Hämta själv (gäller ekipage över 3,5 ton)

Endast stora ekipage över 3,5 ton kan hämta jord på Rönneholms avfallsanläggning, övriga hänvisas till återförsäljarna. Det gäller privatpersoner/företag som hämtar kompostjorden med ekipage över 3,5 ton. Prislista finns lite länge ned på sidan.

Rönneholms avfallsanläggning har öppet:

Mån – fre  Kl 07:00-15:30  (Lunchstängt mellan Kl 12:00-13:00)

Storsäck/lösvikt

Storsäckar (750 kg) kommer att finnas till försäljning snart och säckarna levereras till fastigheten mot en kostnad. Även kompostjord kan levereras via LVX-flak efter beställning till kundtjänst. Ring oss för att beställa hem eller fyll i formulär som finns lite längre ned på sidan.

Prislista kompostjord (gäller leverans till fastigheten/hämtning med ekipage över 3,5 ton)

Inkl moms
Kompostjord 150 kr/ton
Storsäck 375 kr/säck
Leverans av storsäck 1000 kr/timme

Process

Materialet komposteras tills det är moget, vilket tar ca. 1-1,5 år. Noggranna kontroller görs under den naturliga nedbrytningsprocessen och inga tillsatser används.

Temperaturen under komposteringen är så hög att de flesta ogräsfrön försvinner. När komposten är mogen siktas den till en storlek på 0-20 mm och en analys som visar kompostens innehåll tas ut.

Användningsområden

Komposten passar bra som jordförbättring i rabatterna, du lägger ett 3-5 cm tjockt lager kompost och myllar ner det i ytan.

Vid plantering av träd och buskar kan du blanda ut jorden i planteringsgropen med lika del kompost.

I din köksträdgård kan du täcka såbädden med ett 3-5 cm tjockt lager och mylla ned i ytan.

Du kan också använda den som toppdress på din gräsmatta. Då blir det ännu bättre om du blandar ut komposten med lite sand.

Beställning

Skriv ditt namn
Skriv ditt telefonnummer
Skriv din e-postadress
Skriv t.ex storlek på lastväxlarflak, antal storsäck kompostjord som du vill beställa mm.
You must confirm you're not a robot.

I det här formuläret för beställning samlar vi in personuppgifter om dig. Uppgifterna kommer inte att hanteras för något annat syfte.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window