Fyrfackskärl

Fyrfackskärl

Två st. sopkärl med nr 1 och nr 2 på.Om du bor i en villa eller har en liten verksamhet kan du få dina förpackningar och tidningar hämtade i två stycken kärl med fyra fack. Vi kallar kärlen för fyrfackskärl och det är det vanligaste och billigaste sättet för dig att bli av med ditt restavfall, matavfall, förpackningar, tidningar, ljuskällor och batterier.

Ett fyrfackkärl är ett helt vanligt kärl som är delat i mitten och har en insats med två fack. I varje fack sorterar du olika typer av avfall. För att du ska kunna sortera nästan allt avfall som du producerar hemma måste du ha två stycken kärl.  Storleken på fyrfackskärl är 370 liter.

2 st sopkärl delade i fyra fack. Det första innehåller:matavfall, Restavfall, ofärgat glas samt tidningar och det andra: Pappersförpackningar, plastförpackningar, färgat glas och metall.

Ex box innehållande ljuskällor samt batterier.Boxen för mindre ljuskällor och batterier får ni vid utsättningen av fyrfackskärlen. Boxen bevaras på lämpligt ställe t.ex i garage/förråd och monteras på kärl 2 vid tömning. Hämtningspersonal placerar ljuskällorna och batterierna i separata boxar på bilen. Större ljuskällor och batterier, t.ex. lysrör och bilbatterier, får man själv lämna till närmaste återvinningscentral.

Backstycke på en lastbil delat i fyra fack.Bilen som tömmer har också fyra fack

För att inte det du sorterat i fyrfackskärlen ska blandas när vi hämtar det, har även bilen som tömmer dina kärl fyra fack. När bilen sedan ska tömmas på Rönneholms avfallsanläggning töms de olika facken på olika ställen.